Fogás: Ebéd

Köménymagos Gombapörkölt

Köménymagos Gombapörkölt

A köménymag egészséges az ételekben, főként azoknak, akik a nehezebb ételektől néha felfújódnak. Recept nyomtatása Gombapörkölt köménymaggal Fogás Ebéd, Főétel, Vacsora Konyha Magyaros Előkészítés 15 perc Sütés/főzés 40 perc Mennyiség személy Hozzávalók pörkölt 50 dkg gomba csiperke, vagy vegyes húsos gomba is jó1 fej hagyma […]

Krumplifőzelék gazdagon

Krumplifőzelék gazdagon

Általános hozzávaló a krumpli. Köztudott, hogy a legtöbb ételt ezzel az alapanyaggal lehet készíteni. Most egy kis extra főzeléket lássunk, amely finom füstölt hússal készült. Ez maradék húsból is elkészíthető, ha éppen csak egy pár falat maradt a hűtőben. Recept nyomtatása Krumpli főzelék Extra Fogás Ebéd, Vacsora […]

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Kicsit szárazabb rakott krumpli több kolbásszal, annak aki nem szaftosan szereti…

Recept nyomtatása
Rakott krumpli egyszerűen
Konyha Magyaros
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Konyha Magyaros
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A krumplit héjában főzzük meg és a tojásokat is. Ha megfőtt, pucoljuk meg, és vágjuk őket össze vékony karikára. Amíg főzzük a krumplit és tojást, addig vágjuk fel karikákra a kolbászt is.
  2. Olvasszuk meg a zsírt és picit sózzuk meg, majd egy tepsi alját ezzel kenjük ki. A tojásokat és a krumplit készítsük elő. A burgonya legyen az első réteg, amit ha kész, locsoljunk meg a zsírral. Jöhet a tojás, amit ugyancsak zárásként locsoljunk meg.
  3. Majd a kolbászokat is rakjuk le egy rétegben, és zárásként a maradék burgonyát és kolbászt. A tejföllel locsoljuk meg a tetejét, nem baj, ha kicsit sok a tejföl a rakott krumplin, másnap annál jobb lesz.
  4. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 1 órán át süssük. Ha kész, vegyük ki, egy kicsit hűlhet, aztán már fogyaszthatjuk is!