Hozzávaló: fokhagyma

Spanyol rizseshús mediterrán ízben

Spanyol rizseshús mediterrán ízben

Minden év szeptember 20.-a a híres spanyol rizseshús ünnepe, ha az ember paella készítésére készül szinte bármelyik napra lehet ünnepi menü. A spanyol éttermek nagy kedvence itthon a nagyobb családi összejövetelek sztárja lehet. Az előkészületek hossza, maximum az alapanyag beszerzése miatt lehetnek, de megéri mert nem egy hétköznapi étel a paella, kis utánajárással itthon is beszerezhető (majdnem) az összes hozzávaló, de magyarosan is ízesíthetjük a tenger gyümölcsei helyett. Mindenesetre egy lehetőség, ha meg szeretnénk lepni a családot vagy a barátokat egy különleges mediterrán ízharmóniával!

Köménymagos Gombapörkölt

Köménymagos Gombapörkölt

A köménymag egészséges az ételekben, főként azoknak, akik a nehezebb ételektől néha felfújódnak. Recept nyomtatása Gombapörkölt köménymaggal Fogás Ebéd, Főétel, Vacsora Konyha Magyaros Előkészítés 15 perc Sütés/főzés 40 perc Mennyiség személy Hozzávalók pörkölt 50 dkg gomba csiperke, vagy vegyes húsos gomba is jó1 fej hagyma 

Pesto tészta

Pesto tészta

Recept nyomtatása
Tészta Pestoval
A legjobb recept, amit valaha láttam. Ezt a kaját minden áldott nap meg tudnám enni.
Fogás Főétel
Konyha olasz
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Alapanyag
  • 175 g tészta makaróni, vagy hosszú-metélt is jó
  • 200 g bacon csíkokra vágott szalonna
Pesto
Fogás Főétel
Konyha olasz
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Alapanyag
  • 175 g tészta makaróni, vagy hosszú-metélt is jó
  • 200 g bacon csíkokra vágott szalonna
Pesto
Elkészítés
Pesto készítése
  1. Keverőgépet használhatunk. Tegyük bele a fokhagymát a fenyőmagot és a sót, majd rövid ideig keverjük meg.
  2. Add hozzá a bazsalikom leveleket és keverd össze amíg zöld pasztaszerű anyag nem lesz.
  3. Ezután lassú keverés mellett adjuk hozzá az olíva olajat és a reszelt parmezán sajtot.
Étel befejezése
  1. Egy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük meg a tésztát.
  2. Amíg a tészta fő, addig pirítsd meg a csíkokra vágott szalonnát
  3. Miután 8-10 percig főtt a tészta öntsük le róla a vizet és hagyjuk az edényben a tésztát. Ezután keverjük a tésztába az előkészített szószt és a végén pár csík bacon szalonnát.
  4. Egy órára tegyük hűvös helyre, vagy hűtőbe. Tálaláskor pár friss bazsalikom levelet, a reszelt sajtot és szalonnacsíkot tehetünk rá díszítésként.