Hozzávaló:

Spanyol rizseshús mediterrán ízben

Spanyol rizseshús mediterrán ízben

Minden év szeptember 20.-a a híres spanyol rizseshús ünnepe, ha az ember paella készítésére készül szinte bármelyik napra lehet ünnepi menü. A spanyol éttermek nagy kedvence itthon a nagyobb családi összejövetelek sztárja lehet. Az előkészületek hossza, maximum az alapanyag beszerzése miatt lehetnek, de megéri mert nem egy hétköznapi étel a paella, kis utánajárással itthon is beszerezhető (majdnem) az összes hozzávaló, de magyarosan is ízesíthetjük a tenger gyümölcsei helyett. Mindenesetre egy lehetőség, ha meg szeretnénk lepni a családot vagy a barátokat egy különleges mediterrán ízharmóniával!

Köménymagos Gombapörkölt

Köménymagos Gombapörkölt

A köménymag egészséges az ételekben, főként azoknak, akik a nehezebb ételektől néha felfújódnak. Recept nyomtatása Gombapörkölt köménymaggal Fogás Ebéd, Főétel, Vacsora Konyha Magyaros Előkészítés 15 perc Sütés/főzés 40 perc Mennyiség személy Hozzávalók pörkölt 50 dkg gomba csiperke, vagy vegyes húsos gomba is jó1 fej hagyma 

Krumplifőzelék gazdagon

Krumplifőzelék gazdagon

Általános hozzávaló a krumpli. Köztudott, hogy a legtöbb ételt ezzel az alapanyaggal lehet készíteni.

Most egy kis extra főzeléket lássunk, amely finom füstölt hússal készült. Ez maradék húsból is elkészíthető, ha éppen csak egy pár falat maradt a hűtőben.

Recept nyomtatása
Krumpli főzelék Extra
Fogás Ebéd, Vacsora
Konyha Magyaros
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Ebéd, Vacsora
Konyha Magyaros
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A krumplit megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. Tegyük fel vízben, amennyi ellepi, fűszerezzük sóval, kevés ételízesítővel babérlevéllel és főzzük puhára 30-35 percig.
  2. Az előfőzött csülköt vágjuk kockára, majd adjuk hozzá, amikor már majdnem kész a krumpli. Ízesítsük még ízlés szerint borssal és elegendő sóval.
  3. Ezután kevés vízzel kevert lisztet töltsük fel tejjel és tejföllel egy tálban és a főzeléket folyamatos kevergetéssel forrásban adjuk hozzá, amíg krémes nem lesz.
  4. Pár perc után fogyasztható friss kenyérrel a legfinomabb.

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Kicsit szárazabb rakott krumpli több kolbásszal, annak aki nem szaftosan szereti… Recept nyomtatása Rakott krumpli egyszerűen Fogás Ebéd, Főétel, Vacsora Konyha Magyaros Előkészítés 20 perc Sütés/főzés 1 óra Pihentetés 5 perc Mennyiség fő Hozzávalók 5 db Krumpli6 db főtt tojás20 dkg kolbász főzőkolbász, vagy krinolin1/2