Köménymagos Gombapörkölt
A köménymag egészséges az ételekben, főként azoknak, akik a nehezebb ételektől néha felfújódnak.
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
személy
|
Hozzávalók
pörkölt
- 50 dkg gomba csiperke, vagy vegyes húsos gomba is jó
- 1 fej hagyma ha kisebb van, lehet kettő is
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál őrölt paprika őrölt pirospaprika, édes vagy csípős
- 3 csipet őrölt köménymag
- 1 kiskanál só ízlés szerint
Hozzávalók
pörkölt
|
|
Elkészítés
- Először pucoljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gombát.
- Egy evőkanál olajat melegítsünk fel és a hagymát üvegesre dinszteljük, majd pirospaprikát és őrölt köménymagot hozzáadva engedjük fel 1 dl vízzel. Ezt kb. 30 percig főzzük közepes lángon.
nokedli
- Keverjük össze a nokedli alapanyagait, amely a liszt tojás, só, tejföl. Addig engedjük csak fel vízzel, amíg pépes nem lesz.
- Egy lábas forró vízbe, amelybe tettünk egy kanál sót(menyiségtől függően többet) szaggassuk bele a nokedli tésztát. Szaggatóval, vagy egy vizes deszkáról is szaggathatjuk egy késsel vékony csíkokra.
- Amint a tészta feljön a víz tetejére szedjük ki és tegyük tálba egy kis olajjal keverve, hogy ne ragadjon össze.
- Tálalhatjuk egy kis savanyúsággal, vagy savanyú káposztával is.
Ezt kedvelem