Köménymagos Gombapörkölt

Köménymagos Gombapörkölt

A köménymag egészséges az ételekben, főként azoknak, akik a nehezebb ételektől néha felfújódnak.

Recept nyomtatása
Gombapörkölt köménymaggal
Konyha Magyaros
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
pörkölt
nokedli
Konyha Magyaros
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
pörkölt
nokedli
Elkészítés
  1. Először pucoljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gombát.
  2. Egy evőkanál olajat melegítsünk fel és a hagymát üvegesre dinszteljük, majd pirospaprikát és őrölt köménymagot hozzáadva engedjük fel 1 dl vízzel. Ezt kb. 30 percig főzzük közepes lángon.
nokedli
  1. Keverjük össze a nokedli alapanyagait, amely a liszt tojás, só, tejföl. Addig engedjük csak fel vízzel, amíg pépes nem lesz.
  2. Egy lábas forró vízbe, amelybe tettünk egy kanál sót(menyiségtől függően többet) szaggassuk bele a nokedli tésztát. Szaggatóval, vagy egy vizes deszkáról is szaggathatjuk egy késsel vékony csíkokra.
  3. Amint a tészta feljön a víz tetejére szedjük ki és tegyük tálba egy kis olajjal keverve, hogy ne ragadjon össze.
  4. Tálalhatjuk egy kis savanyúsággal, vagy savanyú káposztával is.
Ezt kedvelem