Először pucoljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gombát.
Egy evőkanál olajat melegítsünk fel és a hagymát üvegesre dinszteljük, majd pirospaprikát és őrölt köménymagot hozzáadva engedjük fel 1 dl vízzel.
Ezt kb. 30 percig főzzük közepes lángon.
nokedli
Keverjük össze a nokedli alapanyagait, amely a liszt tojás, só, tejföl.
Addig engedjük csak fel vízzel, amíg pépes nem lesz.
Egy lábas forró vízbe, amelybe tettünk egy kanál sót(menyiségtől függően többet) szaggassuk bele a nokedli tésztát. Szaggatóval, vagy egy vizes deszkáról is szaggathatjuk egy késsel vékony csíkokra.
Amint a tészta feljön a víz tetejére szedjük ki és tegyük tálba egy kis olajjal keverve, hogy ne ragadjon össze.
Tálalhatjuk egy kis savanyúsággal, vagy savanyú káposztával is.