Krumplifőzelék gazdagon
Általános hozzávaló a krumpli. Köztudott, hogy a legtöbb ételt ezzel az alapanyaggal lehet készíteni.
Most egy kis extra főzeléket lássunk, amely finom füstölt hússal készült. Ez maradék húsból is elkészíthető, ha éppen csak egy pár falat maradt a hűtőben.
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. Tegyük fel vízben, amennyi ellepi, fűszerezzük sóval, kevés ételízesítővel babérlevéllel és főzzük puhára 30-35 percig.
- Az előfőzött csülköt vágjuk kockára, majd adjuk hozzá, amikor már majdnem kész a krumpli. Ízesítsük még ízlés szerint borssal és elegendő sóval.
- Ezután kevés vízzel kevert lisztet töltsük fel tejjel és tejföllel egy tálban és a főzeléket folyamatos kevergetéssel forrásban adjuk hozzá, amíg krémes nem lesz.
- Pár perc után fogyasztható friss kenyérrel a legfinomabb.
Ezt kedvelem