Krumplifőzelék gazdagon

Krumplifőzelék gazdagon

Általános hozzávaló a krumpli. Köztudott, hogy a legtöbb ételt ezzel az alapanyaggal lehet készíteni.

Most egy kis extra főzeléket lássunk, amely finom füstölt hússal készült. Ez maradék húsból is elkészíthető, ha éppen csak egy pár falat maradt a hűtőben.

Recept nyomtatása
Krumpli főzelék Extra
Fogás Ebéd, Vacsora
Konyha Magyaros
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Ebéd, Vacsora
Konyha Magyaros
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A krumplit megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. Tegyük fel vízben, amennyi ellepi, fűszerezzük sóval, kevés ételízesítővel babérlevéllel és főzzük puhára 30-35 percig.
  2. Az előfőzött csülköt vágjuk kockára, majd adjuk hozzá, amikor már majdnem kész a krumpli. Ízesítsük még ízlés szerint borssal és elegendő sóval.
  3. Ezután kevés vízzel kevert lisztet töltsük fel tejjel és tejföllel egy tálban és a főzeléket folyamatos kevergetéssel forrásban adjuk hozzá, amíg krémes nem lesz.
  4. Pár perc után fogyasztható friss kenyérrel a legfinomabb.

Ezt kedvelem