Pesto tészta
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
személy
|
Hozzávalók
Pesto
- 1 gerezd fokhagyma
- 12.5 g fenyőmagok
- 50 g bazsalikom
- 6.25 cl oliva olaj extra szűz a legjobb
- 27.5 g Parmezán frissen reszelt sajt
Hozzávalók
Pesto
|
|
Elkészítés
Pesto készítése
- Keverőgépet használhatunk. Tegyük bele a fokhagymát a fenyőmagot és a sót, majd rövid ideig keverjük meg.
- Add hozzá a bazsalikom leveleket és keverd össze amíg zöld pasztaszerű anyag nem lesz.
- Ezután lassú keverés mellett adjuk hozzá az olíva olajat és a reszelt parmezán sajtot.
Étel befejezése
- Egy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük meg a tésztát.
- Amíg a tészta fő, addig pirítsd meg a csíkokra vágott szalonnát
- Miután 8-10 percig főtt a tészta öntsük le róla a vizet és hagyjuk az edényben a tésztát. Ezután keverjük a tésztába az előkészített szószt és a végén pár csík bacon szalonnát.
- Egy órára tegyük hűvös helyre, vagy hűtőbe. Tálaláskor pár friss bazsalikom levelet, a reszelt sajtot és szalonnacsíkot tehetünk rá díszítésként.
Ezt kedvelem
Filed Under: Ételek