Tészta Pestoval
A legjobb recept, amit valaha láttam. Ezt a kaját minden áldott nap meg tudnám enni.
Mennyiség Előkészítés
2személy 10perc
Sütés/főzés Pihentetés
20perc 1óra
Mennyiség Előkészítés
2személy 10perc
Sütés/főzés Pihentetés
20perc 1óra
Hozzávalók
Alapanyag
  • 175g tésztamakaróni, vagy hosszú-metélt is jó
  • 200g baconcsíkokra vágott szalonna
Pesto
Elkészítés
Pesto készítése
  1. Keverőgépet használhatunk. Tegyük bele a fokhagymát a fenyőmagot és a sót, majd rövid ideig keverjük meg.
  2. Add hozzá a bazsalikom leveleket és keverd össze amíg zöld pasztaszerű anyag nem lesz.
  3. Ezután lassú keverés mellett adjuk hozzá az olíva olajat és a reszelt parmezán sajtot.
Étel befejezése
  1. Egy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük meg a tésztát.
  2. Amíg a tészta fő, addig pirítsd meg a csíkokra vágott szalonnát
  3. Miután 8-10 percig főtt a tészta öntsük le róla a vizet és hagyjuk az edényben a tésztát. Ezután keverjük a tésztába az előkészített szószt és a végén pár csík bacon szalonnát.
  4. Egy órára tegyük hűvös helyre, vagy hűtőbe. Tálaláskor pár friss bazsalikom levelet, a reszelt sajtot és szalonnacsíkot tehetünk rá díszítésként.
Ezt kedvelem