A csődeljárás nem a vég… van megoldás!

Aki működtetett már céget valaha, az jól tudja,milyen könnyű bizonytalan helyzetbe kerülni a mai üzleti világban. Vannak különböző behajtási eszközök, de a körbetartozás, a megbízhatatlan partnerek hamar bajba sodorhatnak egy korábban jól működő vállalkozást is.

Törvényes lehetőség arra, hogy lélegzethez jussunk, a csődeljárás.

Csődeljárás – lehet a cég megmentője is, ha okosan kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket: meg kell állapodnunk a hitelezőinkkel a felhalmozódott tartozások ütemezésében, és cserébe fizetési könnyítéseket kaphatunk. Csődeljárás alatt van esélye a késedelmi pótlék tartozások, bírságok elengedésének,hiszen a hitelezők célja is elsődlegesen a tőke tartozás beszedése.

A csődeljárás még nem felszámolás nem totális végrehajtás,de bizonyára zálogba, jelzálogba kell adnunk a vagyontárgyainkat, hogy kellő biztosítékot nyújtsunk a hitelezők felé. Minden megoldás jobb,mint a felszámolás, ahol szinte senki nem jut a pénzéhez,és hosszú ideig is tart az eljárás.

Csődeljárás során egyezséget kötünk a hitelezőkkel

és teljesítés esetén minden korábbi retorzió megszűnik,és nem éri a vállalkozást olyan veszteség, mint a megszüntetés esetében. A csődeljárás szakértője a következő oldalon: