A nyáron számtalanszor látjuk, szabadban a futó nőket, férfiakat

A nyáron számtalanszor látjuk, szabadban a futó nőket, férfiakat. Ez a testedzés az egyik legegyszerűbb mód a testedzésre. Amilyen sokan edzenek a meleg estéken, annál kevésbé kedvelt télen, csak az elvetemültebbek kockáztatnak a téli hidegben. Ilyenkor, a fitnesz termekben sokkal többen vannak és folyamatosan mennek a futópadok.
A futópadok első fejlesztője Sir William Cubitt volt 1817-ben, amit a raboknak fejlesztett a börtönöknek.
A házi használatra is elterjedt már a futópad, mert a futópad olcsón, használtban pedig nagyon jó áron kapható. Ez azért jutott eszembe, mert ráakadtam pár vicces videóra a neten. Aki jól akar szórakozni, ajánlom keress rá, nagyon durva és sok vicces eset látható az idióta futópad használókról. Nagyon okító jellegű is egyben, hiszen ez a sporteszköz nem olyan veszélytelen, mint azt feltéteznénk. Fontos elolvasni azokat a műszaki leírásokat, amely utasít a megfelelő használatról. Egyik visszatérő hiba, hogy a futópad olyan helyen legyen, ahol van elég hely. Miért? Az adatok szerint, ezek a futógépek nagy sebességgel is működhetnek. Ha valaki elesik rajta, vagy csak rálép nagy sebességnél, nagy erővel dobja ki az embert. Persze olyan filmet is látni, ahol az edzőteremben olyan erővel repül hátrafelé klubtag, hogy lebontja az egész súlyemelő készletet az állványról, pedig tőle minden legalább 5 méterre van a futópad mögött.
A tapasztalat az, hogy ez a sporteszköz sem egy félvállról vehető gép. Aki ilyet akar hazavinni, előtte méregessen otthon, hiszen ha nincs elég hely, még a kórházban is kiköthet a tehetetlenség törvényét tapasztalva.