Keverőgépet használhatunk. Tegyük bele a fokhagymát a fenyőmagot és a sót, majd rövid ideig keverjük meg.
Add hozzá a bazsalikom leveleket és keverd össze amíg zöld pasztaszerű anyag nem lesz.
Ezután lassú keverés mellett adjuk hozzá az olíva olajat és a reszelt parmezán sajtot.
Étel befejezése
Egy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük meg a tésztát.
Amíg a tészta fő, addig pirítsd meg a csíkokra vágott szalonnát
Miután 8-10 percig főtt a tészta öntsük le róla a vizet és hagyjuk az edényben a tésztát. Ezután keverjük a tésztába az előkészített szószt és a végén pár csík bacon szalonnát.
Egy órára tegyük hűvös helyre, vagy hűtőbe. Tálaláskor pár friss bazsalikom levelet, a reszelt sajtot és szalonnacsíkot tehetünk rá díszítésként.