Hozzávaló: tejföl

Köménymagos Gombapörkölt

Köménymagos Gombapörkölt

A köménymag egészséges az ételekben, főként azoknak, akik a nehezebb ételektől néha felfújódnak. Recept nyomtatása Gombapörkölt köménymaggal Fogás Ebéd, Főétel, Vacsora Konyha Magyaros Előkészítés 15 perc Sütés/főzés 40 perc Mennyiség személy Hozzávalók pörkölt 50 dkg gomba csiperke, vagy vegyes húsos gomba is jó1 fej hagyma…

Krumplifőzelék gazdagon

Krumplifőzelék gazdagon

Általános hozzávaló a krumpli. Köztudott, hogy a legtöbb ételt ezzel az alapanyaggal lehet készíteni. Most egy kis extra főzeléket lássunk, amely finom füstölt hússal készült. Ez maradék húsból is elkészíthető, ha éppen csak egy pár falat maradt a hűtőben. Recept nyomtatása Krumpli főzelék Extra Fogás Ebéd, Vacsora…

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Kicsit szárazabb rakott krumpli több kolbásszal, annak aki nem szaftosan szereti…

Recept nyomtatása
Rakott krumpli egyszerűen
Konyha Magyaros
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Konyha Magyaros
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A krumplit héjában főzzük meg és a tojásokat is. Ha megfőtt, pucoljuk meg, és vágjuk őket össze vékony karikára. Amíg főzzük a krumplit és tojást, addig vágjuk fel karikákra a kolbászt is.
  2. Olvasszuk meg a zsírt és picit sózzuk meg, majd egy tepsi alját ezzel kenjük ki. A tojásokat és a krumplit készítsük elő. A burgonya legyen az első réteg, amit ha kész, locsoljunk meg a zsírral. Jöhet a tojás, amit ugyancsak zárásként locsoljunk meg.
  3. Majd a kolbászokat is rakjuk le egy rétegben, és zárásként a maradék burgonyát és kolbászt. A tejföllel locsoljuk meg a tetejét, nem baj, ha kicsit sok a tejföl a rakott krumplin, másnap annál jobb lesz.
  4. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 1 órán át süssük. Ha kész, vegyük ki, egy kicsit hűlhet, aztán már fogyaszthatjuk is!