Kenyérsütő receptek

1. Alap fehér kenyér

Hozzávalók:

  • 360 ml víz
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 600 g búzaliszt
  • 2 teáskanál száraz élesztő

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe.
  2. Válaszd a „fehér kenyér” vagy „alap” programot a gépeden.
  3. Indítsd el a sütést.

2. Teljes kiőrlésű kenyér

Hozzávalók:

  • 360 ml víz
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál méz vagy barna cukor
  • 450 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 150 g búzaliszt
  • 2 teáskanál száraz élesztő

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe.
  2. Válaszd a „teljes kiőrlésű kenyér” programot a gépeden.
  3. Indítsd el a sütést.

3. Magvas kenyér

Hozzávalók:

  • 360 ml víz
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 500 g búzaliszt
  • 100 g napraforgómag, lenmag vagy szezámmag (vagy keverékük)
  • 2 teáskanál száraz élesztő

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe, kivéve a magvakat.
  2. Válaszd az „alap” programot a gépeden.
  3. Amikor a gép jelez (általában egy csipogással), add hozzá a magvakat.
  4. Folytasd a sütést.

4. Rozskenyér

Hozzávalók:

  • 360 ml víz
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 300 g rozsliszt
  • 300 g búzaliszt
  • 2 teáskanál száraz élesztő

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe.
  2. Válaszd a „rozskenyér” vagy „alap” programot a gépeden.
  3. Indítsd el a sütést.