Kenyérsütő receptek
1. Alap fehér kenyér
Hozzávalók:
- 360 ml víz
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
- 1,5 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 600 g búzaliszt
- 2 teáskanál száraz élesztő
Elkészítés:
- A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe.
- Válaszd a „fehér kenyér” vagy „alap” programot a gépeden.
- Indítsd el a sütést.
2. Teljes kiőrlésű kenyér
Hozzávalók:
- 360 ml víz
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
- 1,5 teáskanál só
- 2 evőkanál méz vagy barna cukor
- 450 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 150 g búzaliszt
- 2 teáskanál száraz élesztő
Elkészítés:
- A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe.
- Válaszd a „teljes kiőrlésű kenyér” programot a gépeden.
- Indítsd el a sütést.
3. Magvas kenyér
Hozzávalók:
- 360 ml víz
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
- 1,5 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 500 g búzaliszt
- 100 g napraforgómag, lenmag vagy szezámmag (vagy keverékük)
- 2 teáskanál száraz élesztő
Elkészítés:
- A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe, kivéve a magvakat.
- Válaszd az „alap” programot a gépeden.
- Amikor a gép jelez (általában egy csipogással), add hozzá a magvakat.
- Folytasd a sütést.
4. Rozskenyér
Hozzávalók:
- 360 ml víz
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
- 1,5 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 300 g rozsliszt
- 300 g búzaliszt
- 2 teáskanál száraz élesztő
Elkészítés:
- A hozzávalókat a fentebb megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe.
- Válaszd a „rozskenyér” vagy „alap” programot a gépeden.
- Indítsd el a sütést.