Néhány fontos tényező, amit szem előtt kell tartanunk futópad vásárlása előtt.

Legelőször fontos kiválasztanunk a két fő kategória közül, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb futópad!

Az egyik a mechanikus a másik pedig a motorikus futópad.

A mechanikus futópadok jelentik az egyszerű, olcsó szerkezeteket, melynek mozgatásához nem szükséges külön motor. Manapság népszerűségük lecsökkent. A motorikus futópadokat is két nagyobb csoportra bonthatjuk: a manuális magasság állítással rendelkezőkre valamint az elektromos magasságállítóval felszereltekre. Nyilvánvalóan az elektromos állítással rendelkező futópadok drágábbak, ám sokkal kényelmesebb és egyszerűbb használatuk, nem beszélve arról, hogy a manuális állíthatósággal felszerelt futópadokkal szemben akár 15-20 féle magasságállítással rendelkeznek.

Miután kiválasztottuk, hogy számunkra melyik futópad kategória a szimpatikus, fontos, hogy megnézzük, milyen célból használnák. Ez egy igen fontos kritérium, hiszen ez fogja meghatározni, hogy a futópadunknak milyen erősségű motorral kell rendelkeznie. Attól függ mire fogjuk használni a futópadot, próbáljuk szem előtt tartani ezeket a mértékeket: Gyaloglás –  minimum 2,0 LE Kocogás –  minimum 2,5 LE Futás – minimum 2,75 LE.

Ha lehetőségünk és pénztárcánk engedi, válasszunk olyan futópadot, amely kellő mennyiségű előre telepített edzőprogrammal rendelkezik. Ezzel biztosíthatjuk azt, hogy edzéseink folyamatosan izgalmasak és változatosak tudnak maradni. Keressünk olyan futópadot melynek a sebességállítása széles tartományú, hiszen amint edzettségi szintünk javul annál magasabb fokozatra lesz szükségünk. Fontos szempont a futópad mérete valamint tárolási helyigénye. Ezt a két szempontot jól át kell gondolnunk, a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett. Válasszunk a számunkra legoptimálisabb futófelülettel rendelkező futópadot.

Keressünk olyan kereskedőket melyek megfelelő garanciával és szervizháttérrel rendelkeznek, így kikerülhetjük azokat a kellemetlenséget melyek esetleg abból adódhatnak ha egy ismeretlen vagy távoli gyártó termékét vásároljuk meg alacsonyabb áron.

Fordítsunk időt, hogy átolvassuk a használati útmutatót. Végezzük el a szükséges karbantartási folyamatokat! Ha ezt a néhány ám igen fontos szempontot átgondoljuk és aszerint választunk futópadot, akkor minden bizonnyal meg leszünk elégedve az általunk választott termékkel.